نقاط بنچ مارک در نقشه برداری – بنچ مارک به زبان ساده

نقاط بنچ مارک در نقشه برداری – بنچ مارک به زبان ساده

نقاط بنچ مارک یکی از مهم ترین و حساس ترین مطالبی است در نقشه برداری

برای بدست آوردن ارتفاع نقاط مطلق نقاط باید اختلاف ارتفاع آنها را از سطح متوسط آب دریاهای آزاد (ژئوئید ,Geoid) بدست آورد .
از انجا که این کار عملا امکان پذیر نیست ، توسط سازمان نقشه برداری تعدادی نقطه در سراسر کشور ایجاد شده و موقعیت و یا ارتفاع آنها از ژئوئید بدست آمده است تا درموقع لزوم بتوان با استفاده از این نقاط ارتفاع سایر نقاط اطراف آن را توسط عملیات ترازیابی هندسی تعیین نموده . به این نقاط که در تقشه برداری زمینی ارتفاع انها از قبل معلوم شده فرض میشود ، در اصطلاح نقاط بنچ مارک میگویند .
– از آنجا که موقعیت این نقاط باید در طول زمان ثابت بماند , ساختمان آنها مستحکم بوده و بر اساس دستور العمل های خاصی بنا میگردد .

بخوانید  معرفی شرکت DJI - شرکت دی جی ای

 

ساختمان نقاط بنچ مارک:


ساختمان نقاط بنچ مارک دارای دو ویژگی هم هستن که عبارتند از :
۱ – با روش های مناسب بتوان مختصات آنها را تعیین کرد.
۲ – برای مدت طولانی تثبیت و حفظ گردند .
به منظور تثبیت نقاط کنترل و جلوگیری از جا به جا شدن محل این نقاط در روی زمین و همچنین دوام و ماندگاری آنها در طول پروژه ، نقاط کنترل را در روی زمین معمولا توسط یک سکوی یتنی مشخص میکنند و برای تعیین محل دقیق نقطه از یک میله آهنی که در وسط این سکوی یتنی کار گذاشته میشود استفاده میکنند . مطابق استاندارد تعریف شده این سکوی بتنی باید ساختمانی مشخص و محکم داشته باشد . علاوه بر آن ایستگاه های کنترل بایستی به ترتیبی مناسب شماره گذاری کردند تا در صورت خرابی و از بین رفتن ، امکان شناسایی و بازسازی آنها وجود داشته باشد .

بنچمارک نقاط در نقشه برداری

 

بخوانید  اطلاعاتی درباره پردازش تصاویر ماهواره ای

بنچمارک در نقشه برداری

 

 

بنچ مارک چیست ؟

برای بدست آوردن ارتفاع نقاط مطلق نقاط باید اختلاف ارتفاع آنها را از سطح متوسط آب دریاهای آزاد (ژئوئید ,Geoid) بدست آورد

ساختمان نقاط بنچ ماک چگونه است ؟

به منظور تثبیت نقاط کنترل و جلوگیری از جا به جا شدن محل این نقاط در روی زمین و همچنین دوام و ماندگاری آنها در طول پروژه از بهترین متریال با یکسری از شاخص ها ساخته میشوند که در طول سالها تغییراتی نداشته باشند



به این مطلب امتیاز بدید :
4.5/5 - (20 امتیاز)

مقالات مرتبط

دیدگاه

0 نظر تاکنون ارسال شده است