نکات اتوکد برای نقشه برداران

نکات اتوکد برای نقشه برداران

سیویل تری دی و اتوکد یکی از بزرگ ترین نرم افزار های نقشه برداری هستن که در این پست نکات اتوکد برای نقشه برداران را اماده کردیم که کار شما را راحت تر و سریع تر کرده باشیم

 

دستور OOPS جهت بازگردانی اخرین شی پاک شده

اگر در هنگام انجام عملیات ترسیمی ، شیء ای را پاک کنیم و بنا به هر دلیلی قصد بازگردانی آن را داشته باشیم میتوانیم دستور undo را اجرا کنیم . که این دستور با هر بار اجرا ، مرحله به مرحله به حالت قبل برمی گردد . اما اگر بعد از پاک کردن آن شی ، ترسیماتی انجام داده باشیم با استفاده از دستور undo ترسیمات جدید از بین میرود . حال اگر بخواهیم فقط شی پاک شده بازگردانی شود ، میتوان میانبر OOPS را در خط فرمان تایپ و اجرا کنیم . با این دستور فقط اخرین شی پاک شده بازگردانی می شود .

 

دستور time

با استفاده از این دستور میتوان مدت زمانی که بر روی یک فایل ترسیمی کار شده است را مشاهده کرد . برای این منظور در خط فرمان دستور time را تایپ و اجرا میکنیم .

چرا گاهی هاشورها در اتوکد نمایش داده نمی شوند ؟

نمایش یا عدم نمایش هاشورها را متغیر سیستمی FILLMODE مشخص میسازد . اگر مقدار 0 را به این متغیر نسبت دهیم هاشورها نمایش داده نمی شوند و با نسبت دادن مقدار 1 به این متغیر هاشورها نمایش داده می شوند .

 

لیسپ چیست ؟

لیسپ یکی از زبانهای برنامه نویسی است که در سال ۱۹۸۵ توسط جان مک کارتی ابداع شد و از جمله ساده ترین زبانهای برنامه نویسی از نظر یادگیری می باشد . این زبان جهت تحقیقات در زمینه هوش مصنوعی در نظر گرفته شده و به دلیل قواعد ساده حجم آن بسیار کم است . اتوکد یکی از نرم افزارهایی است که از برنامه های ساخته شده در لیسپ پشتیبانی میکند که این موضوع به کدیست ها بسیار کمک میکند .

 

ماکرو چیست ؟

ماکروها فایل‌هایی هستند که با زبان برنامه نویسی ویژوال بیسیک ساخته میشوند و مانند لیسپ ها میتوانند در اموری که اتوکد قادر به انجام آنها نیست ما را پشتیبانی کنند .

 

تنظیم سریع تعداد ارقام اعشار اندازه گیری زاویه در اتوکد

با استفاده از میانبر auprec میتوان تعداد ارقام اعشاری اندازه گیری زاویه را تنظیم نمود .

برای این منظور بعد از اجرای دستور ، تعداد ارقام اعشار اندازه گیری زاویه را میتوان بین 0 تا 8 با تایپ عدد مربوطه تنظیم نمود .

 

چرا گاهی هنگام ذخیره کردن یا باز کردن یک ترسیم ، پنجره های مربوطه نمایش داده نمی شوند و باید از طریق خط فرمان مسیر انها را وارد نمود ؟

ممکن است برای شما هم پیش امده باشد که وقتی قصد داریم یک ترسیم را ذخیره کنیم یا اینکه یک فایل را باز کنیم پنجره مربوط به ان باز نمیشود و در خط فرمان نام و مسیر فایل را از کاربر میخواد که باید انرا تایپ نمود . که این حالت برای کاربران ناخوشایند بوده و اکثر کاربران مایل به بازکردن یا ذخیره سازی فایل های خود از طریق پنجره مربوط به ان می باشند .

بخوانید  دانلود سیویل تری دی 2013 | civil 3D 2013

برای تنظیم و تغییر این حالت ، میانبر filedia را در خط فرمان تایپ کرده و اینتر کنید . در خط فرمان از کاربر سوال پرسیده میشود که مقدار متغیر مذکور را وراد نمایید .

این دستور یکی از متغیر های سیستمی اتوکد می باشد که با اجرای ان میتوان مقادیر 0 و 1 را برای ان در نظر گرفت . با در نظر گرفتن مقدار 0 برای این متغیر حالت ذخیره سازی توسط تایپ کردن در خط فرمان فعال میشود و با در نظر گرفتن مقدار 1 برای ان ، حالت نمایش پنجره های مربوط به ان فعال میشود .

بنابراین برای رفع مشکل عدم نمایش پنجره اتوکد برای باز یا ذخیره نمودن فایل ها از مقدار 1 استفاده کنید .

 

چرا گاهی دستور join در اتوکد روی خطوط تاثیر نمی گذارد و نمیتوان دو خط را یکپارچه کرد؟!

شاید با این موضوع مواجه شده باشید که قصد یکپارچه کردن دو خط را دارید اما با دستورهای join و peedit این کار انجام نمی شود .

این مشکل ممکن است علت های مختلفی داشته باشد . به عنوان مثال یکی از ان خطوط بلوک باشد . که در اثر بی توجهی کاربر به وجود می اید . اما عمده ترین علت این موضوع متفاوت بودن ارتفاع ان دو خط در نقطه تماس است .

اگر روی یک خط با ماهیت لاین کلیک کنید و به پروپرتیز با میان بر pr بروید متوجه می شود که در قسمت جئومتری دو پرارمتر با عنواین startz و endz وجود دارد . که به ترتیب ارتفاع نقطه شروع و نقطه پایان را نشان می دهد . حال اگر بر روی یک polyline کلیک کنید و پنجره پروپرتیز را به نمایش دراورید متوجه می شوید یک پارامتر بنام الویشن ارتفاع کل خط را نمایش میدهد . علت اینکه گاهی دو خط یا دو پلی لاین یا یک خط و یک پلی لاین یکپارچه نمی شوند همین موضوع است که دارای ارتفاع های مختلفی هستند .

بنابراین قبل از اینکه بخواهیم انها را یکپارچه کنیم در صورتی که ارتفاع انها قابل اهمیت نباشد باید ارتفاع انها را تغییر داده و هم ارتفاع کنیم .

 

چرا گاهی تنها میتوان یک شیء را در اتوکد انتخاب کرد ؟

یک متغیر با نام Pickadd وجود دارد که با نسبت دادن عدد 0 به ان با هر کلیک موس تنها میتوان یک شیء را انتخاب کرد و اگر عدد 1 را به ان نسبت دهیم این حالت غیر فعال می شود .

 

چرا گاهی عمل zoom به ارامی و گاهی به تندی صورت میگیرد ؟

با دستور zoomfactor میتوان تنظیم نمود که با هر بار حرکت دادن موس رو به جلو چه میزان زوم انجام شود .

میتوان به این متغیر اعداد 3 تا 100 را نسبت داد . عدد 100 مشخص میکند با هر بار حرکت دادن غلطک موس رو به جلو اشیا دو برابر زوم شوند . و اگر این عدد به 3 نزدیک شود زوم با کندی صورت میگیرد .

 

چرا گاهی متن ها پس از جا به جایی در اتوکد نمایش داده نمی شوند ؟

ممکن است با این موضوع مواجه شده باشید که یک متن را پس از جا به جایی دیگر مشاهده نکنید . یا اینکه یک متن را تایپ کنید اما نوشته ان را نتوانید مشاهده کنید .

بخوانید  طراحی مجدد مسیر در سیویل تری دی (فصل 3 قسمت 10)

این مشکل به دلیل تنظیم نبودن متغیر سیستمی qtext است . این متغیر در صورت on بودن امکان مشاهده متن ها را به کاربر نمیدهد و تنها می توان کادر متن را مشاهده کرد و در صورت off بودن این مشکل رفع میشود .

 

چرا گاهی هنگام استفاده از دستور array پنجره ان نمایش داده نمیشود ؟

در نسخه های قبل از 2008 از اتوکد هنگامی میانبر ar را در خط فرمان تایپ و اجرا می کردیم ، پنجره array به نمایش در میامد و میتوانستیم تنظیمات خود را انجام دهیم . اما در نسخه های بعد از 2008 با تایپ ای دستور ، پنجره مربوطه به نمایش در نمی اید و تنظیمات را باید در خط فرمان انجام داد .

برای نمایش این پنجره باید از دستور arrayclassic استفاده نمود .

البته با ایتفاده از دستورaliasedit که در فصل چهارم تشریح شد میتوان یک میانبر دلخواه و کوتاه تر برای این دستور در نظر گرفت .

 

چرا گاهی نمیتوان بلوک ها را با مقیاس مختلف در جهت X و  Y درج نمود ؟

اگر هنگام ساخت بلوک در کادر Behavior گزینه scale uniformly را تیک بزنیم نمیتوانیم بعد از ساخت بلوک هنگام درج کردن ، مقیاس های مختلف را وارد نمود و معمولا تنظیم مقیاس در جهت y غیر فعال خواهد شد . بنابراین به خاطر داشته باشید هنگام ساخت بلوک تیک این گزینه را بردارید .

چگونه میتوان تنظیم نمود که هنگام پرینت ، تمام اشیا بدون ضخامت ترسیم شوند ؟

در پنجره پرینت و در کادر سمت راست با برداشتن تیک گزینه plot object lineweights تنظیم می کنیم که تمامی اشیا بدون ضخامت چاپ شوند .

و اگر این گزینه تیک دار شود هر شی با ضخامت خاص خود در پرینت چاپ می شود .

 

چرا گاهی اوقات در اتوکد نمیتوان یک لایه را حذف نمود ؟

ممکن است شما هم هنگام حذف یک لایه با استفاده از پنجره لایه ها ، با این پیغام روبرو شوید :

the selected layer was not deleted

که به چهار دلیل امکان حذف لایه را به کاربر نمیدهد . این دلایل عبارتند از :

ممکن است این لایه لایه صفر باشد .

ممکن است این لایه لایه جاری باشد .

ممکن است این لایه شامل شیء یا اشیاءی باشد .

ممکن است این لایه متعلق و وابسته به x-ref ها باشد .

در هر کدام از حالت های بالا ، اتوکد امکان حذف این لایه را به کاربر نخواهد داد . بهترین روش برای حذف یک لایه استفاده از میانبر laydel می باشد . پس از اجرای این دستور پیغامی مانند :

select object on layer to delete or name :

در خط فرمان نمایش داده می شود .

پس از مشاهده این پیام میتوان با کلیک موس روی یکی از اشیا لایه مورد نظر ، ان لایه را حذف نمود . و نیز می توان با تایپ حرف N در خط فرمان و اینتر کردن ، لیستی از تمام لایه های موجود در ترسیم به نمایش درآورد . سپس لایه مورد نظر را انتخاب و با اوکی کردن حذف نمود .

 

نکات را با دوستانتان به اشتراک بزارید.
برچسب ها  :


به این مطلب امتیاز بدید :
5/5 - (26 امتیاز)

مقالات مرتبط

دیدگاه

0 نظر تاکنون ارسال شده است