BIM چیست ؟

BIM چیست ؟

اولین موضوعی که مطرح میشه اینه که BIM یه نرم افزار یا یه پلاگین تو اتوکد یا یه چیزی مثل اینا نیست درواقع BIM یه فرهنگه.

حالا بعد از این توضیحات بنظر میاد که اول باید گفت که اصلا مخفف چی هست؟

این واژه درواقع ابتدای کلمات Building Information Management هست.

شاید دوستانی که تو شرکتای مشاور کار کرده باشن متوجه این موضوع شدن که یه طراحی انجام میشه بدون در نظر گرفتن اینکه طراحی انجام شده چه تداخلی با سایر تاسیسات و یا سازه های موجود داره و یا اینکه چک کردن ولی خب یه سری موارد فراموش کرده باشن.

درواقع BIM این امکان رو به طراح، پیمانکار و کارفرما میده که بتونن در زمان طراحی بدون فوت وقت باهم در ارتباط باشن و احتیاج به اینکه حتما طراح در موقعیت پروژه حضور داشته باشه نیست.

  • برا اینکه بشه موضوع ساده تر بیان کرد، به سه چند بعد تقسیم بندی شده:
بخوانید  نقشه برداری در شیراز | انجام خدمات نقشه برداری در شیراز

درواقع سه بعد اصلی که همگی باهاش آشنا هستن ولی بعدای دیگه ای هم بهش اضافه شده.

به طور مثال بُعد زمان:

درواقع در این بعد داره این امکان فراهم میکنه که بشه زمانبندی فرآیندهای مختلف کار توسط نرم افزارهایی مثل navis work شبیه سازی کرد.

در مورد ابعاد دیگه به وقت مناسب خودش بازم صحبت میشه.

اینجا جهت آشنایی و برانگیختن حس کنجکاوی خواننده بود.

  • لازم به ذکر است که BIM به دنبال کاهش زمان ارائه نقشه همراه با جزئیات اجرایی هست. درواقع این امکان به گروه مهندسی مشاور و کارفرما و پیمانکار میده که در زمان کمتر با هزینه کمتر به بهترین نتیجه دست پیدا کنند.

به عبارت دیگر میتوان توضیح داد که فلسفه BIM این هست که یک سری دیتیل به صورت پارامتریک تعریف بشن و در نهایت برای پروژه های دیگه احتیاجی به تعریف دیتیل جدید نباشه و به سادگی بشه از دیتیل های قبلی استفاده کرد و فقط مقادیر پارمتریک دیتیل عوض کنه. نمونه بارز این موضوع نرم افزار civil 3d هست.
کافیه یه سری پارامتر برای استایل پروفیل طولی، الاینمنت و … تعریف کرده و در پروژه دیگه فقط اون پارامترارو import کنین و در زمان ایجاد این پارامترها صرفه جویی میشود.

  • همچنین برای بیان روند پروژه یه سری سطح توسعه یا LOD ایجاد کرده که در برخی از مراجع 5 سطح توسعه و در برخی 4 سطح توسعه می باشد.
بخوانید  نقشه برداری در شیراز | انجام خدمات نقشه برداری در شیراز

این سطوح توسعه درواقع روند پیشرفت پروژه از قسمت basic تا دیتیل کردن و رسیدن به دست پیمانکار نمایش میده که براساس lod 100 تا 500 هستن.

که در برخی مراجع که 5 سطح توسعه تعریف شده یه سطح توسعه 350 هم هست.

 

نویسنده : فرهاد توکلی



به این مطلب امتیاز بدید :
5/5 - (7 امتیاز)

مقالات مرتبط

دیدگاه

1 نظر تاکنون ارسال شده است
  1. باسلام.میخواستم بپرسم که یک مسیربه صورت پلی لاین داریم.ومسیررابانیوو برداشت کردیم.حال چطورمیتوان برداشتها راواردسیویل کرد.باتشکر