یکی از مباحثی که امروزه مالکین اراضی کشاورزی با آن مواجه هستند گرفتن سند برای زمین کشاورزی است که به دلیل داشتن مراحل و ریزه کاری هایی که دارد اغلب مالکین با آن آشنایی ندارند به همین خاطر در این مطلب به صفر تا صد مراحل اخذ سند برای زمین کشاورزی می پردازیم با ما تا انتها همراه شوید.
شرایط اخذ سند برای زمین کشاورزی
گرفتن سند برای زمین کشاورزی باید از شرایط آن آگاه باشید تا بتوانید برای دریافت سند اقدام نمایید در صورتی که شرایط ذیل را دارا هستید می توانید سند تک برگ دریافت کنید.
متقاضی اخذ سند برای زمین کشاورزی باید بنچاق یا سند مالکیت مادر به نام خود در دست داشته باشد در صورتی که سند به نام متقاضی نباشد باید وکالت نامه محضری از مالک داشته باشد و مدارک هویتی همچون شناسنامه، کارت ملی و کپی برابر با اصل آنها را ارائه نماید.
در صورتی که سند یا بنچاق به نام متقاضی نیست و ملک را از مالک خریداری کرده باشید یا تعداد خرید و فروش ها زیاد باشد باید اصل و کپی تمامی قولنامه های قبلی را در اختیار داشته باشید چرا که باید به اداره ثبت اسناد مالکیت خود را اثبات نمایید در غیر این صورت قادر به دریافت سند نخواهید بود.
از جمله شرایط بعدی که برای دریافت سند مورد نیاز می باشد تهیه نقشه هوایی و نقشه یو تی ام از ملک مزبور می باشد که برای تهیه نقشه یو تی ام می توانید به کارشناس رسمی نقشه برداری یا کارشناس دادگستری در امور نقشه برداری یا ثبتی مراجعه کرده و با ارائه مدارک مالکیتی خود می توانید برای دریافت نقشه اقدام کنید، تا کارشناس نقشه برداری به صورت حضوری از زمین کشاورزی بازدید نماید و با انجام امور نقشه برداری، نقشه یو تی ام وضع موجود از زمین کشاورزی تهیه نماید و فایل مختصات ملکی را به همراه نقشه تحویل متقاضی می دهد.
رسید های پرداختی مالیات و عوارض زمین کشاورزی را باید به همراه داشته باشید. در صورتی که زمین کشاورزی شما جز سند مشاعی می باشد باید بر اساس قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاوری برای دریافت سند تفکیکی یا افرازی اقدام نمایید. شایان ذکر است اگر مالک در دسترس نباشد باید وکالت نامه رسمی از مالک به عنوان نماینده وی در اختیار داشته باشید.
مراحل اخذ سند برای زمین کشاورزی ارثی
اراضی کشاورزی که مالک آن فوت شده است و بعد از آن بین وراث تقسیم می شود یکی دیگر از شرایطی است که برای اخذ سند برای زمین کشاورزی اقدام می کنند که اغلب با اختلافاتی بین وراث همراه خواهد بود.
برای اینکه وراث برای دریافت سند اقدام نمایند باید دارای برگه حصر وراثت باشند در برگه حصر وراثت، لیست اموال منقول و غیر منقول مالک فوت شده به همراه وراث آن درج شده است که با مراجعه وراث به اداره مالیات و پرداخت مالیات زمین کشاورزی می توانند برای دریافت سند اقدام نمایند.
در تقسیم زمین کشاورزی که مالک آن فوت شده است اولویت با بستگان درجه یک مالک خواهد بود در صورت نداشتن بستگان درجه یک به درجات دیگر خویشاوندی ارث انتقال می یابد که توسط مرجع قضایی و به دستور قاضی این کار صورت می گیرد.
برای اینکه تقسیم ارث زمین کشاورزی انجام شود نیاز به مدارک هویتی مالک متوفق اعم از شناسنامه و کارت ملی خواهد بود سپس وراث با ارائه شناسنامه و کارت ملی به همراه کپی برابر با اصل آن با ضمیمه کردن استشهادیه برای انحصار ورثه اقدام می نمایند در صورت داشتن وصیت نامه باید به مراجع قضایی ارائه گردد.
بعد از صادر شدن گواهی انحصار وراثت، وراث می توانند دادخواست خود را به دادگاه ارجاع داده و به همراه مدارک وراث و مشخص کردن اطلاعات وراث برای اخذ سند برای زمین کشاورزی اقدام نمایند در تقاضانامه سهم الارث هر یک از وراث مشخص می باشد و قاضی برای صادر کردن حکم نیاز به انجام امور نقشه برداری دارد که به همین خاطر درخواست انجام امورات نقشه برداری را به کارشناس رسمی دادگستری در امور نقشه برداری و ثبتی می دهد.
کارشناس رسمی دادگستری در امور نقشه برداری و ثبتی با بررسی اسناد و مدارک مالکیتی زمین کشاورزی بر حسب شرایط مورد نیاز اقدام به تهیه نقشه یو تی ام، تفکیک، افراز و… می نماید و در نهایت نظر خود را به صورت مکتوب با مهر و امضای خود به مرجع قضایی تحویل می دهد در نهایت قاضی بر اساس نظریه کارشناس، رای خود را صادر می نماید و به اداره ثبت اسناد ارجاع می دهد اداره ثبت اسناد با بررسی اسناد زمین کشاورزی و حکم صادره، اقدام به صدور سند تک برگ تفکیک شده برای هریک از وراث می نماید.
مراحل اخذ سند برای زمین کشاورزی مشاعی
زمین کشاورزی مشاع به زمینی که دارای مالکیت مشترک می باشند گفته می شود در این اراضی مالکیت به صورت ششدانگ در اختیار کسی نیست و به صورت مشترک دارای چند مالک است.
در اراضی مشاعی در ابتدا باید مالکین قدر السهم خود را مشخص نمایند تا بر اساس قدر السهم هر یک از مالکین سند مجزا توسط سازمان ثبت اسناد صادر شود. روال کار در اراضی کشاورزی بدین صورت است که با توجه به مشترک بودن مالکیت زمین، در هنگام فروش باید تمامی مالکین حضور داشته باشند و مالک به تنهایی قادر به فروش زمین کشاورزی نخواهد بود.
برای دریافت سند زمین کشاورزی که مشاعی است در ابتدا باید درخواست تقسیم زمین کشاورزی را ارائه نماید با تفکیک سند مشاعی و مشخص شدن قدر السهم هر یک از مالکین باید تقسیم نامه تهیه شود با تنظیم صورت مجلس تفکیکی که در آن متراژ دقیق زمین به همراه سایر مشخصات درج شده باشد می توان به اداره ثبت اسناد مراجعه کرده و با ارائه تقسیم نامه و مدارک مالکیتی برای دریافت سند تفکیکی و ابطال سند مشاعی اقدام کرد.
تهیه نقشه هوایی زمین کشاورزی
برای اخذ سند برای زمین کشاورزی نیاز به تهیه نقشه یو تی ام خواهد بود که پیش نیاز تهیه نقشه یو تی ام، نقشه هوایی از زمین کشاورزی می باشد تا بر اساس نقشه هوایی تمامی عارضه های زمین را پوشش داده و اطلاعات برداشتی را روی مختصات یو تی ام منتقل نماید. شایان ذکر است که این کار توسط کارشناس نقشه برداری دارای مجوز فعالیت از نظام مهندسی، نظام کاردان ها، کانون کارشناسان دادگستری خواهد داشت.
برای تهیه نقشه هوایی و نقشه یو تی ام زمین کشاورزی می توانید با کارشناسان سایت همیار نقشه بردار تماس گرفته و اطلاعات لازم درباره پروژه خود در اختیار کارشناسان ما قرار داده تا مشاوره تخصصی و در نهایت پروژه شما توسط کارشناسان سایت همیار نقشه بردار در کمترین زمان ممکن و با قیمت مناسب انجام شود.
سوالات متداول در مورد سند زمین کشاورزی
در ارتباط با دریافت سند برای زمینهای کشاورزی، فرایند اخذ سند و مسائل مرتبط با آن، برخی از پرسشهایی که مخاطبان ممکن است داشته باشند عبارتند از:
- آیا برای تمام انواع زمینهای کشاورزی امکان دریافت سند وجود دارد؟
بله، اما شرایط و قوانین خاصی برای زمینهای مختلف وجود دارد. برخی از زمینها به دلیل مشکلات مالکیتی، یا نداشتن پلاک مشخص، ممکن است نتوانند سند دریافت کنند. - مدارک لازم برای دریافت سند زمین کشاورزی چیست؟
مدارک شامل مدارک شناسایی مالک، نقشههای دقیق از زمین، و تأییدیههای لازم از نهادهایی مانند جهاد کشاورزی و اداره ثبت اسناد است. - آیا امکان دریافت سند برای زمینهای قولنامهای وجود دارد؟
بله، اما باید شرایط خاصی مانند اثبات مالکیت و دریافت تأییدیههای لازم از سازمانهای مرتبط فراهم شود. - آیا میتوان برای زمینهای کشاورزی سند تکبرگی گرفت؟
بله، در بسیاری از موارد، زمینهای کشاورزی نیز میتوانند سند تکبرگی دریافت کنند، البته باید از فرایندهای قانونی عبور کرد. - چه مدت زمانی طول میکشد تا سند زمین کشاورزی صادر شود؟
بسته به وضعیت مالکیت و مشکلات احتمالی زمین، ممکن است فرایند صدور سند چندین ماه تا چند سال زمان ببرد. - آیا هزینهای برای دریافت سند زمین کشاورزی وجود دارد؟
بله، هزینههای مرتبط با تهیه نقشه، استعلامها و ثبت سند باید پرداخت شود، اما در برخی موارد، امکان بهرهمندی از تسهیلات دولتی وجود دارد. - آیا میتوان در زمینهای کشاورزی سنددار تغییر کاربری انجام داد؟
برای تغییر کاربری زمینهای کشاورزی به کاربریهای دیگر مانند مسکونی یا صنعتی، نیاز به دریافت مجوز از سازمان جهاد کشاورزی است. - آیا برای زمینهای کشاورزی مشاعی میتوان سند دریافت کرد؟
بله، اما ابتدا باید مشکلات مشاعی بودن زمین حل شود و مالکیت هر یک از سهمداران مشخص گردد. - چه مشکلاتی ممکن است در صدور سند زمینهای کشاورزی پیش بیاید؟
مشکلاتی مانند اختلافات مالکیتی، نبود مدارک کافی، یا تداخل با اراضی ملی ممکن است باعث تأخیر یا عدم صدور سند شود. - آیا امکان اعتراض به تصمیمات مربوط به صدور سند زمین کشاورزی وجود دارد؟
بله، در صورت بروز مشکلات در صدور سند، مالک میتواند به مراجع قضایی یا نهادهای مربوطه مراجعه کرده و اعتراض خود را ثبت کند.
این سوالات بر اساس مشکلات و نیازهایی که در مقالات مختلف بررسی شدهاند، گردآوری شده است و پاسخها با توجه به مراحل و شرایط قانونی موجود تنظیم شدهاند
عالی ممنونم
سلام خسته نباشید ممنون ازراه نمایی مفیدتان..حقیر مقداری زمین کشاورزی دارم حدود 10هکتار هست که نقشه هوایی وهمه دهید می نماید.. ولی مقدار سند که در اختیار دارم خود 7هکتاروخوردی بعداز انقلاب 208هکتار زمین مالک به خوش نشین محل واگذار می شود..از آنجاکه زمین خوب ..ودجه 2بود کشاورزان بین خود زمین خوب کمتر وزمین2رابیشتر می گذارند حال یکی سند دارد زمین اندازه نداردیکی زمین دارد سند کمتردارد..بالینش ایط نزدیک به چهل سال می گذرد که حدومرز که بین مزارع در آمده دست نخورده..حال تکلیف انسال من چه می شود.. بااحترام
سلام نیاز به اطلاعات بیشتر از باید با یک کارشناس در ارتباط باشید
سلام، پدرم ۲۰هکتار زمین دیمی داشت، بعد از فوتش زمینهارا بین برادران و خواهران تقسیم کردیم و تقسیم نامه نوشتیم با امضای وراث، شاهدها و شورای روستا.
گواهی انحصار ورثه هم داریم، ولی در آن زمین کشاورزی قید نشده فقط یک باب خانه و وسیله نقلیه قید شده.
آیا با این گواهی حصر وراثت می توانیم برای زمینهایمان سند مالکیت بگیریم؟؟
با سلام،
با توجه به اینکه گواهی انحصار وراثت شما تنها شامل یک باب خانه و وسیله نقلیه است و زمینهای کشاورزی در آن ذکر نشدهاند، برای دریافت سند مالکیت برای این زمینها، اقدامات زیر توصیه میشود:
اصلاح گواهی انحصار وراثت: به شورای حل اختلاف محل مراجعه کرده و درخواست اصلاح گواهی انحصار وراثت را با افزودن زمینهای کشاورزی ارائه دهید. این اقدام به رسمیت شناختن مالکیت شما بر این زمینها کمک میکند.
ارائه تقسیمنامه: تقسیمنامهای که با امضای وراث، شاهدان و شورای روستا تهیه کردهاید، میتواند به عنوان مدرک معتبر در اثبات مالکیت هر یک از وراث بر سهم خود از زمینها مورد استفاده قرار گیرد.
اخذ سند مالکیت: پس از اصلاح گواهی انحصار وراثت و ارائه تقسیمنامه، میتوانید به اداره ثبت اسناد و املاک محل وقوع زمینها مراجعه کرده و برای هر قطعه زمین، سند مالکیت جداگانه به نام هر یک از وراث دریافت کنید.
توجه داشته باشید که ممکن است در این فرآیند نیاز به پرداخت مالیات بر ارث و هزینههای مربوط به انتقال سند باشد. همچنین، در صورت بروز هرگونه مشکل یا ابهام، مشاوره با یک وکیل متخصص در امور ارث و املاک توصیه میشود.
با احترام،
مقدار200هکتار زمین به صورت مشاع از مالک به حدود صدنفرخوش نشین واگذار می شود ..خونشین در بین خود زمین خوب.بدرا تقسیم می کنند.جوری که زمین خوب کمتر زمین بد را بیشتر..حال همه یک اندازه سند مشاع دارند.ولی زمین یکی 2/5هکتار.ویکی1/5 هکتار حال تکلیف سند تک برگ
ه میشود نزدیک به چهل سال هم ازاین تقسیم می گذرد..اگر راهنمایی فرمایید سپاسگزارم…
سلام نیاز به اطلاعات بیشتر از باید با یک کارشناس در ارتباط باشید
تشکر
عین زمین مسکونی برای کشاورزی ایا محدود ملک با شفته یا یا دور دیوار برای اخذ سند باید انجام بشه ؟
وکالت بدین به وکیلی که تخصصش اسناده و این مدل کارارو میکنه
پدر مادر من در سال 53 فوت نموده و اصلاحات ارضی کشاورزی مقدار 1.5 سم از 74 سهم زمین بابت پرداخت حق عضویت به ایشان در سال 70 تعلق گرفت است و یکی از ورث بدون درج برگ حصر وراث و بدون رضایت دیگر وراث بیشتر از قدرالسهم خود سند عادی به نام خود از اداره ثبت از طریق ماده 147 اقدام نموده است حال چگونه می توانیم نسبت به ابطال سند اقدام نموده. منمون میشوم راهنمایی فرمائید
ممنون واقعا عالی بود منم یه زمین دارم .ه وراثیه وهمین گرفتاری هارودارم
سلام ضمن تشکر من یه زمین با کاربری باغ دارم که برای سند ایدام کرده ام اما نامه ای که شهرداری در پاسخ استعلام اداره ثبت اسناد ارسال کرده ملک مزبور را فاقد حداقل حد نصاب تفکیکی دانسته این به چه معنی است مساحت زمین ۳۲۰ متر است آیا نامه فوق الاشاره شهرداری اشکالی در روند اخذ سند ایجاد می کند؟ ممنون میشوم اگه پاسخ بدهید بسیار متشکرم
سلام و وقت بخیر،
نامه شهرداری مبنی بر اینکه ملک فاقد حداقل حد نصاب تفکیکی است، به این معناست که مساحت زمین شما (۳۲۰ متر) کمتر از حد نصاب قانونی برای تفکیک در آن منطقه است. بسیاری از شهرداریها برای زمینهایی با کاربری باغ و زراعی، حداقل مساحت خاصی را به عنوان حد نصاب تفکیکی تعیین کردهاند، و اگر زمین کمتر از این حد نصاب باشد، شهرداری معمولاً مجوز تفکیک یا بعضی مجوزهای دیگر را صادر نمیکند.
آیا این مسئله روی روند اخذ سند تأثیر دارد؟
معمولاً این موضوع به تنهایی مانعی برای صدور سند مالکیت ایجاد نمیکند، اما ممکن است روی نوع سند و کاربری آن تأثیر بگذارد. در واقع، اگر ملک بهعنوان یک قطعه مستقل با همین مساحت در نظر گرفته شود، ممکن است به عنوان یک قطعه غیرقابل تفکیک و با کاربری باغ سند صادر شود. این یعنی سند مالکیت به نام شما صادر میشود، اما شهرداری ممکن است محدودیتهایی برای تغییر کاربری یا تفکیک بعدی اعمال کند.
راهکارها و مراحل پیشنهادی:
مراجعه به اداره ثبت اسناد: با اداره ثبت اسناد صحبت کنید و ببینید آیا میتوانند سند مالکیت را برای همین مساحت و بدون نیاز به تفکیک صادر کنند.
مشاوره با شهرداری یا کارشناسان حقوقی محلی: در برخی مناطق، ممکن است استثناهایی برای زمینهای خاص وجود داشته باشد. مشاوره با کارشناسان محلی میتواند دیدگاه بهتری به شما بدهد.
بررسی تغییر کاربری در آینده: اگر برنامه تغییر کاربری دارید، میتوانید در آینده با شهرداری درباره قوانین و شرایط این کار مشورت کنید.
این نامه ممکن است نیازمند پیگیری بیشتری باشد، اما اغلب قابل رفع یا دور زدن است و معمولاً مانع کامل برای صدور سند نیست.
سلام من سال ۷۵ تا حالا مقدار یک هکتار زمین را کشت مکنم الان یکی از دامداران کشت اینجانب را مورد تعرض قرار داده است میتواند از طریق منابع طبیعی مانع کشت بنده شود ممنون
سلام باید با کارشناس مشورت کنید
سلام من و سه نفر شراکتی بیست هکتار زمین کشاورزی طرح زیتونکاری طوبی از منابع طبیعی وامور اراضی اجاره گرفته ایم حالا سند آماده تحویل است ما هرهکتار چقدر باید هزینه کنیم تا سند به نام ما بخورد،ممنون میشم اگه راهنمایی کنید.
سلام لطفا با پشتیبانی وب سایت در تلگرام در ارتباط باشید
سلام من یه زمین کشاورزی دارم قول نامه هم هست ولی متاسفانه زمینی که ثبته وپلاک داره یکی دیگه رفته سند گرفته حالا من باید چکارکنم 17هکتارزمینه بابک حلقه چاه موتور الان موتوری که قبلاً روی چاه بوده هم نیست فروختن
سلام
برای حل مشکل زمین کشاورزی، این مراحل را انجام دهید:
مشاوره با وکیل: با وکیل متخصص در امور ملکی مشورت کنید.
جمعآوری مدارک: قولنامه، رسیدها، و مدارک مرتبط را آماده کنید.
مراجعه به دادگاه: با مدارک و شهادت شهود، مالکیت خود را اثبات کنید.
بررسی چاه موتور: قانونی بودن فروش آن را پیگیری کنید.
اداره ثبت اسناد: وضعیت ثبتی زمین را استعلام بگیرید.
درخواست سند رسمی: در صورت اثبات مالکیت، برای صدور سند اقدام کنید.
پیگیری مستمر و کمک وکیل میتواند مسیر را آسانتر کند.
سلام ۲قطعه زمین ۲۰۰متری دارم که کشاورزی هستش آیا میشود سند مسکونی یا تعقیر کاربری گرفت؟ البته در بافت شهر هم میباشد
سلام لطفا با پشتیبانی وب سایت در تلگرام در ارتباط باشید
با سلام و عرض ادب. زمینی ارث از پدربزرگ داریم حدود ۲۰ هزار متر با سند سال ۴۲ که نوشته شده این سند ۱ دانگ از شش دانگ فلان جا. مشکل اینجاست که ما نمی دونیم ۵ دانگ دیگه مال کیه ؟ آیا زنده ن ؟ اداره ثبت هم میگه برای ما احراز هویت مالکان دیگه ممکن نیست اصلا نمی دونیم کی هستن. این شرایطی پیش آورده که تقریبا بلاتکلیفم . سوال بنده اینه راه حل چیه ؟ آیا از طریق دادگاه باید اقدام کنیم ؟
سلام و وقت بخیر!
در چنین شرایطی که مالکین دیگر مشخص نیستند و اداره ثبت اسناد نمیتواند هویت آنها را تأیید کند، مراجعه به دادگاه میتواند یکی از بهترین راهحلها باشد. مراحل کلی برای اقدام به شرح زیر است:
طرح دعوی شناسایی مالکین دیگر: میتوانید از طریق دادگاه دادخواستی برای شناسایی سایر مالکین ارائه کنید. دادگاه با بررسی پرونده و درخواست شما، ممکن است با ارسال اطلاعیه و فراخوان عمومی در روزنامههای رسمی و محلی، سایر مالکین را جهت معرفی خود فراخواند. اگر پس از فراخوانها و پیگیریهای قانونی، هیچکس به عنوان مالک شناسایی نشود، وضعیت مالکیت میتواند مشخص شود.
درخواست افراز و تفکیک سهم: در صورت شناسایی یا عدم شناسایی مالکین، میتوانید درخواست افراز یا تفکیک سهم خود را بدهید. این کار ممکن است نیاز به بررسی دقیقتری از طریق دادگاه داشته باشد و بسته به شرایط، حتی ممکن است مالکیت کامل یا اختصاصی سهم شما تعیین گردد.
حکم دادگاه به عنوان مدرک معتبر: اگر با گذر زمان مالکین دیگری شناسایی نشوند، دادگاه ممکن است حکم را به نحوی صادر کند که سهم شما به صورت کامل یا مشخص شود. به این ترتیب، شما میتوانید با حکم دادگاه در اداره ثبت اسناد نسبت به تنظیم سند اقدام کنید.
مشورت با یک وکیل متخصص در امور اراضی و املاک: این مسئله میتواند پیچیدگیهای قانونی زیادی داشته باشد، و به همین دلیل مشورت با یک وکیل حقوقی متخصص در این حوزه، به ویژه در امور املاک و اراضی، کمک بزرگی خواهد کرد. وکیل میتواند به شما در تمامی مراحل پیگیری و ارائه دادخواست کمک کند و راهحلهای موثری را پیشنهاد دهد.
در این روند، حوصله و پیگیری دقیق مهم است. به کمک دادگاه و پیگیری قانونی میتوانید وضعیت مالکیت را مشخص کنید و از بلاتکلیفی خارج شوید.
سلام بنده زمینی وراثی از طرف پدربزرگم بهم رسیده رفتم برای سند زمینم اقدام کنم متاسفانه برادر ناتنی پدربزرگم با مدارکی جعلی و جعل رایانه ای برداشتن برگه فروشی رو به جهاد کشاورزی ارایه دادن که در اون زمان ایشون ۹ سال بیشتر نداشتن و با. همون مدرک زمین واگذار کردن به یک نفر دیگه این برای زمینهای شالیکاری بوده و برای زمینهای مسکونی هم برداشتن نسغی درست کردن که کاملا جعلی بودنش. معلومه درست کردن زمینی هایی که حدود ۲۰۰ سال هستش متعلق به اجداد مون میشه نسغی رو به نام مادرشون زدن که زن دوم اجداد بنده میشه و بازهم همه وراث رو سهم الارث رو گرفتن ولی سهم پدربزرگم رو ندادن اصلا در تقسیم نامه اسمشون رو نیوردن پدربزرگ بنده قبل از مرگ ازشون شکایت کرده ولی فوت کردن و من دوباره شکایت کردم که رفتم کارشناس دادگسنری ببرم سر زمین دیدم سهم الارث پدربزرگم رو که به من میرسد حصار کشیده و درب گداشتن و دهدار هم که با اونها اشنا هستن و در روستا باهم هستن طرف اونا رو گرفتن باید چه کنم خسته شدم اینقدر رفتم اومدم
با سلام،
با توجه به توضیحات شما، برای احقاق حقوق خود در مورد زمینهای به ارث رسیده از پدربزرگتان که توسط برادر ناتنی پدربزرگ با اسناد جعلی تصرف شدهاند، اقدامات زیر توصیه میشود:
طرح دعوای حقوقی برای اثبات جعلیت اسناد:
به دادگاه حقوقی محل وقوع ملک مراجعه کرده و دادخواستی مبنی بر اثبات جعلی بودن اسناد ارائهشده توسط برادر ناتنی پدربزرگتان تنظیم کنید.
در این دادخواست، درخواست ارجاع اسناد به کارشناسان رسمی دادگستری برای بررسی اصالت آنها را مطرح کنید.
شکایت کیفری به اتهام جعل اسناد:
به دادسرای عمومی و انقلاب محل وقوع ملک مراجعه کرده و شکایتی کیفری به اتهام جعل اسناد علیه برادر ناتنی پدربزرگتان تنظیم کنید.
در این شکایت، مدارک و شواهدی که نشاندهنده جعلی بودن اسناد هستند را ارائه دهید.
طرح دعوای تصرف عدوانی:
با توجه به تصرف غیرقانونی ملک توسط افراد مذکور، میتوانید دعوای تصرف عدوانی را در دادگاه حقوقی مطرح کنید.
برای این منظور، باید سابقه تصرف خود یا پدربزرگتان بر ملک را اثبات کرده و نشان دهید که تصرف فعلی بدون رضایت و بهصورت غیرقانونی انجام شده است.
استفاده از شهادت شهود و مستندات محلی:
شهادت اعضای شورای روستا، معتمدین محلی و افرادی که از مالکیت اجدادی شما بر زمینها آگاه هستند، میتواند در اثبات حقانیت شما مؤثر باشد.
مشاوره با وکیل متخصص:
با توجه به پیچیدگی موضوع و جلوگیری از تضییع حقوقتان، توصیه میشود با وکیلی متخصص در امور ملکی و ارث مشورت کنید تا راهنماییهای لازم را ارائه دهد.
توجه داشته باشید که پیگیری حقوقی ممکن است زمانبر باشد، اما با ارائه مدارک و شواهد کافی، میتوانید به حقوق قانونی خود دست یابید.
با احترام،
دوستان عزیز سند صادر کردن راحته ولی خیلی ها از این حرکت سواستفاده کرده وملک پدری رو بنام خودشون سند میگیرن تا دخترها رو از ارث محروم کنن .حتما باید این مسئله حل بشه