هر آنچه که باید درباره تفکیک آپارتمان بدانید

هر آنچه که باید درباره تفکیک آپارتمان بدانید

تفکیک آپارتمان یکی از موضوعاتی است که امروزه با گسترش شهرنشینی و توسعه شهرها از اهمیت زیادی برخوردار است. برای اینکه هرگونه معاملات ملکی اعم از خرید یا فروش یا رهن و اجاره صورت پذیرد، یکی از فاکتورهای تعیین کننده قطعا مساحت دقیق ملک است، که در هنگام صدور سند تک برگی با تهیه نقشه یو تی ام از وضع موجود ملک به همراه مساحت های بخش های مختلف آپارتمان الزامی خواهد بود. در زمان تفکیک آپارتمان در صورتی که ملک مذبور دارای سندهای مشاعی باشد، بعد از آن که تفکیک صورت گرفت تمام سندهای قبلی باطل گردیده و برای هر واحد مسکونی توسط اداره ثبت اسناد، سند مجزا صادر می شود. با ما تا پایان همراه شوید تا هر آنچه که باید درباره تفکیک آپارتمان بدانید را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.

 تفکیک آپارتمان

تفکیک آپارتمان چیست؟

در شهرها برای اینکه تراکم را کنترل نمایند، آپارتمان سازی انجام می شود. به صورت طبیعی در آپارتمان ها جمعیت بیشتری قرار می گیرد که همین موضوع باعث افزایش تعداد واحدهای آپارتمان به نسبت منازل ویلایی می شود. تفکیک آپارتمان به صورت دقیق محدوده واحدهای آپارتمان، میزان عرصه و اعیان اعم از پارکینگ، انباری، تراس و… تعیین می شود.
عرصه به زمینی که در آن بنا ساخته شده است دلالت دارد و اعیان به بنایی که در داخل عرصه ساخته شده است گفته می شود. در واقع تفکیک آپارتمان با این هدف صورت می گیرد تا میزان متراژ کل آپارتمان از محدوده های مشاعی و مفروزات به صورت دقیق تعیین شود. پروژه تفکیک آپارتمان باید توسط کارشناس رسمی دادگستری نقشه برداری که علاوه بر داشتن پروانه فعالیت، باید از گواهینامه تفکیک آپارتمانی نیز برخوردار باشد، انجام شود.
با توجه به توضیحات فوق، هر آپارتمان از دو قسمت عرصه و اعیان تشکیل شده است به همین خاطر اگر ملک مذبور دارای سند مالکیت یا سند مشاعی با مالکیت دو یا چند نفر باشد، برای اینکه مالکیت هر واحد آپارتمانی به صورت دقیق معین و مشخص باشد. عملیات تفکیک آپارتمان انجام می شود تا برای هر واحد آپارتمانی سند مجزا صادر شود و توسط سازمان ثبت اسناد به مالکین تحویل داده می شود.

شرایط مورد نیاز برای تفکیک آپارتمان

برای اینکه تفکیک آپارتمان صورت پذیرد باید ملک مذبور زیر رهن، توقیف و بازداشت قرار نداشته باشد. همچنین اگر عرصه مشاعی است باید از تقسیم نامه رسمی برخوردار باشد. یکی دیگر از شرایط انجام تفکیک، مشخص بودن مفروزات و مشاعات ساختمان از قبل تعیین شده باشد.
در صورتی که یک آپارتمان تخریب شده و نوسازی گردد باید مراحل تفکیک آپارتمان از اول بعد از دریافت پایان کار انجام شود که در بند 30 دستورالعمل های تفکیک آپارتمان این مورد را به صورت کامل توضیح داده است.
بعد از ساخت و ساز در عرصه باید مشخصات و حدود ملک با سند مالکیت تطبیق داده شود و در صورت وجود هرگونه تعارض و تجاوز به همسایگان یا بالعکس، باید اصلاحات لازم روی ملک صورت پذیرد و قبل از دستورالعمل سازمان ثبت اسناد، رضایت طرفین اختلاف گرفته شود و بر اساس صورت مجلس تفکیکی جدید، در صورت وجود هر نوع سند مالکیت یا تقسیم نامه اولیه از اعتبار ساقط می شود و بر اساس تفکیک، سند مجزا برای هر یک صادر خواهد گردید.

تفکیک آپارتمان چیست

مدارک مورد نیاز برای تفکیک آپارتمان

برای دریافت تفکیک نیاز به یکسری مدارک خواهد بود که در ادامه آنها را به صورت فهرست وار بیان خواهیم کرد که عبارتند از:

  • مراجعه حضوری متقاضی یا متقاضیان به دفتر اسناد رسمی
  • دریافت فرم درخواست و تکمیل آن توسط متفاضیان
  • ارائه مدارک هویتی مالک یا مالکین (شناسنامه و کارت ملی به همراه دو برگ کپی از هر کدام)
  • ارائه تقسیم نامه رسمی و مشخص کردن محدوده و متراژ انباری و پارکینگ
  • ارائه نقشه تفکیکی
  • استعلام تفکیک از اداره ثبت اسناد
  • عدم قرار داشتن پلاک ثبتی یا سند در بازداشت و رهن
  • ارائه تصدیق پایان کار

مراحل مورد نیاز برای تفکیک آپارتمان

برای اینکه سند تفکیکی جدید صادر شود نیاز است که صورت مجلس تفکیکی توسط متقاضیان تنظیم شود که برای این کار با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک شهرداری که ملک در آن واقع گردیده است، درخواست تفکیک پلاک به شهرداری تحویل داده می شود و شهرداری بعد از اینکه مدارک لازم را از متقاضی یا متقاضیان دریافت می نماید. مشخصات لازم برای تهیه نقشه تک خطی مصوب را به همراه صورت مجلس که شامل CD عرصه به اداره ثبت اسناد ارسال می نماید و با ارائه مدارک فوق درخواست تعیین کارشناس نقشه برداری به سازمان نظام مهندسی توسط اداره ثبت اسناد صورت می پذیرد. سازمان نظام مهندسی بر اساس روند اداری، یک مهندس را برای انجام پروژه تعیین می نماید و با هماهنگی کارشناس و نماینده ثبت بازدید از ملک مذبور صورت می گیرد.

در هنگام بازدید از ملک به عنوان یک کارشناس نقشه برداری باید به دو نکته توجه خاص داشت: اول اینکه بررسی جنبه حقوقی و دوم جنبه فنی نقشه برداری را در دستور کار قرار داد. در نکته اول باید وضع موجود ملک با حدود مندرج در سند تطبیق داده شود و از نظر حد فواصل و تعرض و… ملک مذبور مورد بررسی قرار گیرد و در صورت وجود هرگونه مشکل باید اصلاحات لازم انجام شود. اما نکته دوم که مربوط به مسائل فنی و نقشه برداری است که با بررسی وضع موجود با مساحت عرصه و اعیان، قوانین ثبتی موجود به همراه دستورالعمل ها و ضوابط تفکیک آپارتمان را مد نظر داشت.

بعد از اینکه موارد فوق انجام شد کارشناس نقشه برداری بر اساس داده های برداشت شده اقدام به تهیه نقشه و صورت مجلس تفکیکی می نماید و گزارش مکتوب خود را به همراه مهر و امضا تایید کرده و به سازمان نظام مهندسی تحویل می دهد، سازمان نظام مهندسی گزارش را به همراه نقشه های تهیه شده با زدن برچسب هولوگرام و دیگر مدارک موجود (CD عرصه و پایان کار) تحویل اداره ثبت اسناد می دهد. در نهایت اداره ثبت اسناد با بررسی دقیق نقشه های تفکیکی و مدارکی که ضمیمه پرونده شده است اقدام به صدور سند تک برگی برای هر واحد آپارتمان می نماید.

مراحل تفکیک آپارتمان

مزایای تفکیک آپارتمان قبل از دریافت پایان کار

  1. معین شدن مساحت واحدهای آپارتمانی به صورت دقیق و کاملا مجزا
  2. بر طرف شدن مشکلات ناشی از اختلافات ملکی بین مالک و همسایگان
  3. برطرف شدن اختلاف مساحت مندرج در نقشه تفکیکی و پایان کار در اثر نقشه برداری
  4. انجام معاملات ایمن برای خرید و فروشنده به دلیل مشخص بودن مساحت دقیق واحدها
  5. جلوگیری از کلاهبرداری افراد سودجو
  6. به دلیل مشخص بودن مساحت دقیق هر واحد، مالک با دانش کافی اقدام به فروش واحد خواهد کرد.
  7. در صورت ساخت و ساز مشارکتی هیچ اختلافی بین مالک زمین و سازنده وجود نخواهد آمد.
  8. زمان دریافت پایان کار و سند تک برگ کاهش می یابد.
بخوانید  پیمایش در نقشه برداری

ضوابط تفکیک آپارتمان

برای اینکه مشکلات و نا هماهنگی های اجرایی برطرف شود یکسری ضوابط قرار داده شده است تا مسئولین و مدیران استان ها نظارت دقیقی بر این ضوابط و دستورالعمل ها داشته باشند، ضوابط تفکیک آپارتمان عبارتند از:

  1. برای ثبت درخواست تفکیک باید توسط اسناد رسمی انجام شود و لازمه ای پذیرش، داشتن گواهی تصدیق پایان کار است که باید توسط اپراتور واحد ثبتی مورد بررسی قرار گیرد.
  2. مسئول واحد ثبتی باید از بین کارمندان مجرب انتخاب گردد تا با رعایت اصول و نوبت دهی منظم بعد از ثبت آن در دفتر، تاریخ بازدید را به متقاضی اعلام نماید.
  3. باید ضوابط و مدارک لازم برای انجام تفکیک آپارتمان با بیان شیوا و ساده در تابلوی اعلانات سازمان نصب گردد تا متقاضیان به راحتی آن را درک نمایند و نوبت دهی نیز بر اساس زمان مراجعه متقاضی تعیین گردد.
  4. مسئول دفتر باید یک روز مانده به تاریخ تعیین شده، پرونده های روز بعد را از بایگانی دریافت نماید تا بر اساس حجم و تعداد نوبت داده شده درخواست های واصله را به مسئول اداره ارجاع دهد، سپس تقشه بردار و نماینده مشخص گردیده و در دفتر نام و نام خانوادگی نماینده و نقشه بردار ثبت شود.
  5. مسئول دفتر باید برای تعیین وقت با توجه به حجم کار و تعداد واحدهای تجاری، مسکونی و اداری اقدام نماید و تعداد پرونده ای که در یک روز کاری قابلیت انجام دارند را در نظر بگیرد.
  6. بعد از اینکه نقشه بردار و نماینده از محل ملک بازدید محلی انجام دادند و با تطبیق پایان کار و پلاک ثبتی با وضع موجود مشکلی مشاهده نشد، باید کار نقشه برداری در همان روز صورت پذیرد. در شرایطی که حجم کار برای یک روز بیشتر باشد و نقشه بردار نیاز به زمان بیشتری داشته باشند در قالب یک گزارش به مسئول واحد ثبتی اعلام می نمایند و مسئول ثبت در صورت صلاح دید می تواند مدت زمان بیشتر را تایید نماید و اجازه انجام در روزهای بعد را صادر نماید.
  7. هیچ کدام از افراد نقشه بردار و نماینده ثبت اجازه ندارند پرونده را قبل از اینکه کار تفکیک به پایان رسد بدون ذکر دلیل بایگانی نمایند. در صورت نیاز، باید ادله و گزارش کامل کار را به صورت مکتوب به مسئول واحد ثبتی اعلام دارند. در صورت بایگانی شدن پرونده بدون ذکر دلیل، عواقب حقوقی را برای مسئول مذبور در پی خواهد داشت.
  8. کارشناسان نقشه برداری باید در زمان انجام امور نقشه برداری با تمام دقت پروژه را انجام دهند، مخصوصا در زمان محاسبه باید بدون اشتباه مساحت ها را اندازه گیری نمایند تا هیچگونه حقی از مالک یا مالکین تضییع نشود. مسئولین واحد ثبتی در صورت مشاهده هرگونه تخلف ، باید متخلف یا متخلفان را معرفی و گزارش نماید، در غیر این صورت شخص وی، مسئول آن شناخته خواهد شد.

دستورالعمل تفکیک آپارتمان ها

برای اینکه تفکیک آپارتمان ها به صورت هماهنگ و یکپارچه در تمام واحدهای ثبتی کشور اجرا شود، دستورالعمل آپارتمان ها در 30 بند تهیه شده و به تمام واحدهای ثبتی استان های کشور ارسال شد. اجرای این دستورالعمل ها نیازمند همکاری مدیران کل استان ها و نظارت دقیق بر این بندها می باشد. در ادامه به بررسی 30 بند دستورالعمل تفکیک آپارتمان ها می پردازیم که عبارتند از:

  1. اگر یک بلوک آپارتمانی به صورت کامل تخریب یا نوسازی در آن صورت پذیرد، پس از دریافت مجوز پایان کار مالک یا مالکین آپارتمان ها درخواست صورت مجلس تفکیکی تنظیم می نمایند. در صورت مجلس باید تعداد واحدهای آپارتمانی به انضمام صفحه و شماره ثبت دفتر املاک تعریف گردد. پس از پرداخت هزینه تفکیک سند با تنظیم تقسیم نامه توسط مالکین برای دریافت سند انتقال اقدامات لازم انجام می شود.
  2. برای اینکه کار تفکیک به درستی انجام شود، نیاز به مجوز پایان کار آپارتمان خواهد بود. در شرایطی که وضع موجود ملک با مجوز پایان کار تطبیق داده شود و تخلفی مشاهده نگردد، عملیات تفکیکی ادامه پیدا خواهد کرد. لازم به ذکر است که مدت زمان اعتبار مجوز پایان کار و انقضای آن، خللی در عملیات تفکیکی ایجاد نمی کند.
  3. اگر واحدی در زیر پله ساخته شده باشد و در شرایطی می توان در صورت مجلس تفکیکی به عنوان واحدی مستقل تعریف کرد، که به عنوان یک واحد در مجوز پایان کار درج شده باشد، در غیر این صورت باید از شهرداری منطقه استعلام گرفت و پس از تایید آن، می توان به عنوان واحد مستقل لحاظ شود.
  4. مساحت راه پله بین قسمت های بالایی و زیرین در آپارتمان های دوبلکس در شمار قسمت زیرین محسوب می شود. خاطر نشان می سازد باید مساحت و حدود قسمت های بالایی و زیرین به صورت مجزا محاسبه گردد، اما در صورت مجلس تفکیکی در مجموع به عنوان یک واحد تعریف گردد و جمع مساحت با هم محاسبه شود.
  5. در هنگام تهیه و تنظیم صورت مجلس تفکیکی باید اطلاعات کاملی از ملک و مالک درج شود. اطلاعاتی همچون خلاصه معامله، نام کامل آخرین مالک، نوع ملک، پلاک اصلی، پلاک فرعی، شماره چاپی سند مالکیت، آدرس کامل ملک و… را می توان اشاره کرد.
  6. حدود ملک باید بر اساس آنچه که در دفتر املاک و سند مالکیت وجود دارد، ثبت و گواهی گردد.
  7. تمام قسمت های مشاعات در شمار بخش مشاعات آپارتمان آورده می شود و مساحت مشاعات در هنگام محاسبه به مساحت اختصاصی آپارتمان افزوده نمی شود. از جمله قسمت های مشاعات می توان به درز انقطاع ، حیاط خلوت، لوله بخاری و کانال کولر داخل فضای داخلی آپارتمان، حیاط اشاره کرد.
  8. دیوار فاصل مفروز در صورت مشترک بودن با مشاعات، در شمار بنای مفروز به حساب آورده می شود.
  9. در آپارتمان هایی که بر اساس سوابق ثبتی دارای دیوار فاصل به صورت مشترک باشند و در حین نوسازی و تخریب به یک واحد آپارتمان مجزا تبدیل شده باشند و برای واحد آپارتمانی دیواری مجزا بنا شده باشد، در صورتی مالک همسایه در دسترس نباشد، برای جلوگیری از تجاوز به املاک یکدیگر حد فاصل مزبور را مطابق با سوابق ثبتی یا سند مالکیتی به عنوان دیوار مشترک می توان تعریف کرد.
  10. در صورتی که در مجوز پایان کار، بخش تفکیک، نیاز به عقب نشینی داشته باشد، اما زمان انجام آن مشخص نباشد، باید این موضوع به همراه میزان اصلاحی آن در آینده، بر اساس مجوز پایان کار در صورت مجلس تفکیکی، نقشه ترسیمی، سند مالکیت و سند انتقال به وضوح آورده شود.
  11. در شرایطی که مساحت و طول اضلاع موقع تفکیک به دلیل به وجود آمدن عقب نشینی و پخ برای رعایت کردن اصلاحی، کمتر از مساحت و طول اضلاعی که در سند مالکیت وجود دارد باشد، باید این موضوع توضیحات کامل در صورت مجلس تفکیکی داده شود و بر اساس وضع موجود و رعایت مقررات مربوطه، صورت مجلس تفکیکی تنظیم و تهیه شود.
  12. با توجه به اینکه تمام مالکین آپارتمان امکان دسترسی به بخش های مشترک همچون حیاط و بام را دارا هستند الزامی است، اما بنا به مجوز پایان کار که توسط شهرداری ها صادر می شود ادارات ثبت اسناد به انجام تفکیک مبادرت می نمایند که برخی از مالکین دسترسی به بام و حیاط نخواهند داشت. البته عدم دسترسی مانعی در انجام تفکیک به وجود نمی آورد، به همین جهت باید در صورت مجلس تفکیکی، موضوع عدم دسترسی و بخش اشتراکات به وضوح توضیحات لازم آورده شود. همچنین دز زمان خرید و فروش و انتقال واحدهای آپارتمان این موضوع به خریداران تفهیم گردد و در اسناد مالکیتی و انتقال درج شود.
  13. در صورتی که راه پله ای محصور در یک آپارتمان به صورت مجزا استفاده گردد، اما درب آن در راه پله مشاعی قرار داشته باشد و مساحت آن را بتوان به حدود آپارتمان الحاق کرد و در مجوز پایان کار و مجوز ساختمان متراژ آن در شمار مساحت آپارتمان آورده شده باشد، جز آپارتمان محسوب می شود. در غیر این صورت آن را باید در شمار مشاعات به حساب آورد.
  14. مجموع مساحت و تعداد انباری های یک ساختمان باید عینا همان مقداری باشد که در مجوز پایان کار درج شده است. در صورتی که اختلافی بین مساحت انباری ها وجود داشته باشد، برای تفکیک مانعی ایجاد نمی کند تنها در شرایطی که مانع تفکیک خواهد شد که مساحت هر انباری به صورت مجزا در مجوز پایان کار درج شده باشد که در این وضعیت رعایت مقررات مجوز پایان کار ضروری خواهد بود.
  15. محل استقرار پارکینگ و تعداد آنها به شکل مفروزی در حیاط مشاعی یا داخل ساختمان است و روی نقشه با رعایت مفاد مجوز پایان کار درج گردد، همچنین حدود و مساحت پارکینگ ها باید به طور دقیق در صورت مجلس تفکیکی تعریف شود. اگر پارکینگ ها به دنبال هم و در یک امتداد باشند، باید نوع عبور از یکدیگر تعیین گردد و در صورتی که پارکینگ مفروز در قسمت حیاط مشاعی قرار داشته باشد، برای محاسبه مساحت حیاط، مساحت پارکینگ مفروز از آن کم  می شود و در بخش مشاعات آورده می شود. شایان ذکر است در شرایطی که تعداد واحدهای تفکیک شده با تعداد پارکینگ ها برابر نباشد باید در صورت مجلس تعداد واحدهایی که پارکینگ ندارند به همراه سند انتقال درج گردد و به خریدار این موضوع تفهیم گردد.
  16. تراس هایی که سقف بام طبقه زیرین و دارای گذرگاهی مجزا برای عبور و مرور باشند، مساحت آنها مطابق با مفاد مجوز پایان کار در بخش مشاعات محاسبه خواهند شد.
  17. تمام بخش هایی که برای استفاده اختصاصی یا به عنوان ملک اختصاصی در اسناد مالکیتی آورده نشده باشند و تشخیصی درباره آنها وجود ندارد، در شمار بخش های اشتراکی قرار داده می شود.
  18. در صورتی که واحدهای تجاری در داخل محدوده خود بالکن داشته باشند، باید در صورت مجلس تفکیکی، سند مالکیتی و ثبت دفتر املاک موقعیت مکانی به همراه مساحت دقیق آن درج شود.
  19. اگر آپارتمانی در خارج از محدوده خود دارای نیم طبقه باشد و بنا بر مجوز پایان کار در شمار متعلقات آپارتمان قرار گرفته باشد باید مساحت و حدود نیم طبقه به صورت مجزا در ثبت دفتر املاک، صورت مجلس تفکیکی و سند مالکیتی تعریف و درج شود.
  20. در صورتی که در یک واحد بخشی از آن از اختلاف ارتفاع نسبت به بقیه فضا برخوردار باشد، باید میزان مساحت و ارتفاع آن در زمره مساحت آپارتمان آورده شود.
  21. در شرایطی که بلوک های بسیار زیادی در محدوده یک پروانه ساختمانی قرار داشته باشند و پس از اتمام پروژه، مالک یا مالکین با ارائه مجوز پایان کار، قصد تفکیک بلوک های ساخته شده را داشته باشند و با توجه به اینکه هر بلوک دارای مشاعاتی که متعلق به بلوک مزبور است باید بخش های اشتراکی دیگری همچون سالن ورزشی، استخر و… در کل عرصه وجود داشته باشد در زمانی که برای تفکیک اقدام می شود باید قدرالسهم هریک از قطعات تفکیکی و مفروزی در صورت مجلس تفکیکی و سند انتقال درج شود.
  22. اصلاح و تغییر وضعیت ثبت دفتر املاک تنها با نظر هیئت نظارت یا به استناد به سند مالکیت قابل انجام خواهد بود.
  23. در صورت تغییر کاربری یا وضعیت خارجی پارکینگ یا انباری منوط به دریافت مجوز پایان کار جدید از شهرداری بر اساس وضعیت موجود به همراه توافق تمامی مالکین ساختمان الزامی خواهد بود.
  24. بر حسب شرایط آپارتمان در صورتی که یک واحد تجاری یا یک واحد آپارتمان به دو یا چند واحد تجاری یا واحد آپارتمانی تبدیل شود باید مجوز پایان کار جدید با توجه به وضعیت موجود به همراه موافقت تمامی مالکین آپارتمان ها به صورت رسمی الزامی خواهد بود.
  25. بر حسب شرایط اگر نیاز به افزودن یک یا چند طبقه در بخش های مشاعات یا پشت بام آپارتمان باشد بنا به مفاد قانونی تفکیک باید هر طبقه که اضافه گردیده است مورد تفکیک باید از سمت مالکین انتقال رسمی یابد و مالکین ساختمان باید درخواست خود را به همراه ارائه مجوز پایان کار و پرداخت هزینه تفکیک نسبت به میزان طبقات اضافه شده در صورت مجلس تفکیکی تعریف نماید و در نهایت با تنظیم سند انتقال و ارسال آن به دفر اسناد رسمی توسط مالکین صورت پذیرد.
  26. بر حسب شرایط اگر بخشی از حدود مشاعات به بخشی از مفروزات افزوده شود نیاز به دریافت مجوز پایان کار جدید به همراه درخواست مالکین خواهد بود تا اصلاح حدود در صورت مجلس انجام شود و با پرداخت هزینه تفکیک صورت مجلس برای صلح تمامی مالکین به دفتر اسناد رسمی به قطعه مفروزی فرستاده می شود.
  27. میزان دقیق بخش های اشتراکی با جزییات کامل همچون مساحت و نوع آن باید درج شود، همچنین بخش های اختصاصی به همراه تعداد آنها به انتظام ابتدا آپارتمان ها سپس انباری و در آخر پارکینگ ها با جزییات کامل همچون مساحت، حدود و حقوق ارتفاقی مشخص گردند. شایان ذکر است که باید مجموع آپارتمان ها به صورت دقیق به همراه اینکه در هر طبقه چه تعداد آپارتمان وجود دارد نیز درج گردد. تعریف حدود برای بخش مشاعات لآزم نیست اما باید در نقشه و صورت مجلس تفکیکی، موقعیت مکانی و مساحت آنها درج شود. برای مفروزات آپارتمان باید موقعیت مکانی، مساحت، جهات و حدود تعریف شوند.
  28. همواره باید این موضوع در صورت مجلس تفکیکی بیان شود که پارکینگ و انباری به همراه آپارتمان منتقل شوند و به صورت مجزا نباید پارکینگ و انباری به مالکین دیگر انتقال داده شوند. شایان ذکر است که انتقال دو یا بیشتر از دو پارکینگ به مالک یا مالکین دیگر در صورتی که یک مالک بدون پارکینگ باشد صحیح نخواهد بود.
  29. با توجه به اینکه حدود بالکن مسقف (همچنین ببینید: تفاوت بالکن و تراس ) در شمار قسمت های اختصاصی است، بدین جهت باید مساحت آن در داخل حدود آپارتمان تعریف و آورده شود.
  30. ترس یا ایوان (بالکن غیر مسقف) به آپارتمانی تعلق دارد که راه دسترسی دارد و نیازی به درج در صورت مجلس تفکیکی ندارد. چه در مجوز پایان کار به آن اشاره شده باشد، چه اشاره نشده باشد، جز آپارتمان محسوب می شود و مساحت آن بر مترمربع محاسبه می شود.


به این مطلب امتیاز بدید :
4.8/5 - (5 امتیاز)

مقالات مرتبط

دیدگاه

3 نظر تاکنون ارسال شده است
  1. سلام
    اگر اعتراض داشته باشیم به اندازه گیری و ابعادی که نقشه بردار زده کجا باید پیگیری کنیم؟

  2. سلام، خسته نباشید. سوال من اینه که من واحدی را به صورت پیش فروش خریداری کردم و در تقسم نامه صادر شده پارکینگ واحد من شماره ۶.بوده و من بر اساس آن از شهرداری استعلام گرفتم جهت انتقال سند، مالک بعد از استعلام شهرداری من و قبل از رفتن من به اداره دارایی رفته سند را عوض کرده و پارکینگ شماره ٢ را برای واحد من در سند قید نموده آیا مالک حق چنین کاری را دارد و یا باید بر اساس تقسیم نمامه پارکینگ شماره ۶ را به من میداد؟